Yukarı Çık

TARKEM  »  Bilgi Merkezi  »  Basın Bültenleri  »  İzmir ve Türkiye için yeni bir işbirliği modeli; Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş.

19 Kasım 2012 tarihinde kurulan TARKEM- Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş.’nin II. Olağan Genel Kurul Toplantısı 19 Kasım 2014 Çarşamba günü Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Aziz Kocaoğlu katıldı.

Kuruluşunun ikinci yıldönümünü kutlayan TARKEM’in Olağan Genel Kurul toplantısının açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu yaptı. Sayın. Kocaoğlu “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Fevzi Paşa Bulvarının güneyindeki 1. derece, 2.derece ve 3. derece arkeolojik ve kentsel sit alanlarıyla, Kadifekale kentsel dönüşüm projesinden oluşan (270+42) hektarlık bir alanda, İzmirlilerin tarihle ilişkisini güçlendirecek İZMİR-TARİH PROJESİ’nin geliştirilmesi konusundaki çalışmaları yürütmekte olduğunu belirtti.

TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Samim Sivri Tarihi Kemeraltı Bölgesinin yeniden canlandırma ve tarihi dokusuna uygun fonksiyon yüklenmesi konusunda tüm kesimlerin katkılarıyla bütüncül senaryo çalışmaları üretilmesine ihtiyacı olduğunu ifade etti. Samim Sivri “İzmir-tarih projesi alanında yaşayan ve iş yapan, bu alanın çekiciliğini belirleyen, kimliğini oluşturan faaliyetleri gerçekleştiren küçük sermaye sahiplerinin bu alanın dönüşümüne katkı yapan aktörler olarak sürece dahil edilmeleri, kapasitelerinden yararlanılması ve geliştirilmesi, yani toplumsal ve sosyal canlandırma birincil önemdedir.” dedi.

TARKEM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Uğur Yüce planlama çalışmalarından sonra şimdi icraat döneminin başladığını ifade etti. Tarihi Kemeraltı Bölgesi’nde bütüncül yenileme politikalarının üretilmesine, İzmir'in tarihi, dini ve turistik kent değerlerinin korunmasına, kentlilik bilincinin geliştirilmesine, toplumsal yaşam ve mekân standartlarının iyileştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan TARKEM A.Ş., Tarihi Kemeraltı Yenileme Alanında “Eski Kent” konseptinin oluşturulmasına katkı sağlamak, bölgede tarihi, kültürel, turistik ve ticari fonksiyonların gelişimine yönelik model yaratmak, kamu, özel, sivil toplum kesimleri arasındaki işbirliği ve diyaloğu geliştirmek için çalışıyor.

2013-2014 faaliyet bilgilerinin yer aldığı sunumda TARKEM’in Tarihi Kemeraltı Bölgesi ile ilgili yapmış olduğu mimari envanter çalışmaları, konsept geliştirme çalışmaları, sosyo-kültürel analizler, @kemeraltı dijital rehber ve mobil aplikasyonları projesi, kurumsal kimlik çalışmaları hakkında bilgi verildi.

TARKEM 2. Olağan Genel Kurul toplantısında üç yıl boyunca görev yapacak yeni Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi. TARKEM Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu: Samim Sivri, Murat Demirer, Uğur Yüce, Hasan Eke, Sami Azar, Muzaffer Tuncağ, Ümit Kaya, Necdet Kestelli, Temel Aycan Şen, Moris Bencuya, Önder Dağıstan, Hüseyin Porsuk, Deniz Barçın, Işın Yılmaz, Bekir Pakdemirli, Özgür Mineliler, Nazif Ulusoy yeni dönem yönetim kurulunda görev aldılar.

E-Bülten'e üye olmak için e-posta adresinizi giriniz.